topolcany.Virtualne.sk
Informačný portál o živote v meste a okolí
Viac info
(formát: RRRR-MM-DD)
(formát: RRRR-MM-DD)
(formát HH:MM)
(formát HH:MM)
* Položky označené hviezdičkou sú povinné
 

Napíšte text v rámiku do poľa vedľa neho. V prípade, že nebude správny, príspevok nebude pridaný.

sec

Podmienky

Pripravujete akciu, športové alebo spoločenské podujatie? Vyplňte formulár a upútavka na vami propagovaná akcia bude pridaná na úvodnú stránku v časti Aktuálne podujatia.

Ak chcete zverejňovať obsiažnejšie mesačné programy kín, divadiel, hudobných klubov, múzeí či galérií, zasielajte ich vo Worde alebo kvalite pdf. a .jpg na adresu podujatia@virtualne.sk. Tieto programy budú zobrazené v sekcii Akcie a podujatia.

AKTUÁLNE SPRAVODAJSTVO

Poslanci chcú, aby prezident Kiska využíval lietadlo ministerstva vnútra iba na pracovné cesty
Bratislavskí taxikári protestovali pri ministerstve dopravy, vadí im podnikanie konkurencie
Americká astronautka dosiahla rekord, žiadna žena nestrávila v kozme toľko času ako ona
Ukrajinský prezident Porošenko nariadil prímerie v Donbase, platiť má od 1. apríla
Basgitarový mág Thundercat predstaví Slovensku špičkový album Drunk
Schmiedlová v osemfinále v Taliansku nestačila na tureckú kvalifikantku
Foto: Hygienici upozorňujú na nebezpečné sérum na rast rias
;-inres-reklama-;

Recept dňa

Orechové rezy

Piškótové cesto:
5 vajec
200 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva

Cesto z bielkov:
8 bielkov
300 g kryštálového cukru
250 g sekaných orechov
100 g hrozienok

Krém:
4 žĺtky
2 vajcia
200 g práškového cukru
2 ČL uvarenej kávy
120 g masla
350 g Palmarínu

Vajcia vyšľahajte s cukrom. Pridajte vodu, kypriaci prášok, múku a premiešajte. Cesto dáme na vymastený plech a upečte. Po vychladnutí naň natrite plnku, prikryte ju vrchnou stranou vychladnutého bielkového cesta.

Cesto z bielkov: Bielky s cukrom vyšľahajte nad parou dotuha. Pridajte orechy, hrozienka a premiešajte. Plech vyložte papierom na pečenie, potrite olejom a vysypte mletými orechmi zmiešanými so strúhankou. Cesto naň rozotriete a pečte pri teplote 120 °C asi 30 min.

Plnka: Žĺtky, vajcia, cukor a kávu šľahajte nad parou. Po vychladnutí pridajte maslo, Palmarín a spolu vyšľahajte.

Dobrá rada

Odblanenie pečene

Pred úpravou ponoríme pečeň na minútku do horúcej vody.

Stavebník

Vlastnosti hlinených stavebných materiálov

Vlastnosti hlinených stavebných konštrukcií a materiálov je možné rozdeliť do niekoľkých kategórií. Okrem mechanických, fyzikálnych a tepelno-technických vlastností hrá dôležitú úlohu hľadisko ekologické, estetické a pocitové.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Topoľčany, Dvorany nad Nitrou, Chlebany, Chrabrany, Krušovce, Nemčice, Továrniky
Kontakt O nás Reklama Podmienky použitia
lang