topolcany.Virtualne.sk
Informačný portál o živote v meste a okolí

POHOTOVOSTNÉ LEKÁRNE - Mesto Topoľčany

Dnes

Benu - OD Kaufland Streďanská 4598/25A, 95501 Topoľčany , 0903 998 164
Pohotovosť je každý deň do 21:00 hod.

Pondelok 30.5.

Benu - OD Kaufland Streďanská 4598/25A, 95501 Topoľčany , 0903 998 164
Pohotovosť je každý deň do 21:00 hod.

Utorok 31.5.

Stella - Radlinského 471, 95501 Topoľčany, 038/766 35 71

Streda 1.6.

V nemocnici - Pavlovova 17, 038/5313849
Pohotovosť je každý deň do 21:00 hod.

Štvrtok 2.6.

Alea - Nám. M. R. Štefánika, 038/5320174
Pohotovosť je každý deň do 21:00 hod.

Piatok 3.6.

Centrum - Štúrova 2, 038/5322026
Pohotovosť je každý deň do 21:00 hod.

Sobota 4.6.

SALVE - P.O.Hviezdoslava 3797, 0948625308

Nedeľa 5.6.

Junior - Jesenského 2183, 038/5310220
Pohotovosť je každý deň do 21:00 hod.

Pondelok 6.6.

Dr. MAX, ul. 17. novembra - ul. 17. novembra 7, 0901 961 017

Recept dňa

Biftek na zelenom korení

¾ kg hovädzej sviečkovej
šľahačka
sterilizované zelené korenie
worčestrovú omáčku
mleté čierne korenie
asi 60 dkg zemiakov
4 vajcia
1 kápia
10 dkg syra
5 dkg masla
1 smotanu na šľahanie
1 dcl mlieka
petržlenová vňať
soľ

Plátky sviečkovej trochu naklepte, osoľte a pokvapkajte worčestrovou omáčkou a olejom - vtrite do mäsa a nechajte chvíľu v chladničke odležať.
Zemiaky olúpte a na naozaj malé kúsky nasekajte kápiu a petržlenovú vňať, premiešajte a poukladajte na plátky masla do pekáča. Zakryte plátkom alobalu a dajte do rúry zapiecť na 25 min. Potom zalejte zmesou z vajec, šľahačky, mlieka, nastrúhaného syra a soli. Dopekajte ešte 40 - 50 min.
Naložené mäso prudko osmažte na oleji asi 4 min. z každej strany. Odložte bokom. Do výpeku pridajte pár kvapiek worčesterovej omáčky, šľahačku, 1-2 ČL sterilizovaného korenia a na prudkom ohni za stáleho miešania nechajte zhustnúť. Touto omáčkou biftek prelejte a podávajte so zapečenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.

Dobrá rada

Čkanie

Jednu kávovú lyžičku krištálového cukru zapiť vodou, čkanie by malo prestať.

Stavebník

Výstavba záhradného grilu, krbu, udiarne

Výstavba záhradného krbu alebo grilu má svoje zákonitosti a dôležité postupy. Bez nich by sa poveternostné podmienky, predovšetkým voda a mráz, mohli nepriaznivo podpísať na vzhľade i funkčnosti stavby. Pre pevný záhradný gril či kozub je vhodné vykopať jamu do nezamŕzajúcej hĺbky (podľa oblasti asi 60-80 cm), vysypať ju štrkom (ako drenážou) a na ňom vybetónovať základovú dosku alebo základový rám.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Topoľčany, Dvorany nad Nitrou, Chlebany, Chrabrany, Krušovce, Nemčice, Továrniky
Kontakt O nás Reklama Podmienky použitia
lang